preloader

Wie ben ik?

Ann Uytterschaut

Mijn naam is Ann, gediplomeerd verpleegkundige en vroedkundige. Tijdens mijn hele volwassen leven ben ik bezig met voeding en gewicht. Dat gebeurde steeds met wisselend succes en strubbelingen.

Voedingsconsulente

In 2016 volgde ik een cursus voedingsconsulente. Sindsdien verdiep ik me nog meer in naslagwerken en boeken over voeding en gezondheid en volg ik regelmatig workshops en cursussen om up to date te blijven. Ik ben dan ook heel blij dat ik van mijn passie mijn beroep kan maken.

Veel mensen hebben een verstoorde relatie met voeding en eten. Via bewustwording help ik om deze relatie terug in evenwicht te brengen en dit evenwicht te behouden.

Voor een goede algemene gezondheid is ook beweging zeer belangrijk is maar ik realiseer me dat dit niet altijd even evident is. Sporten is niet voor iedereen weggelegd. Daarom is een evenwicht tussen wat aanbevolen en wat haalbaar is, zeer belangrijk zodat iedereen weer kan leren genieten van beweging. Dit is al vaak haalbaar met een paar kleine aanpassingen die eenvoudig toe te passen zijn.

covid 19

In het voorjaar van 2020 kampte ik met Covid-19. Ik was vier weken buiten strijd, verloor al mijn energie en had voortdurend pijn.

1 maand later deed ik een korte ontgiftingskuur van 9 dagen, mijn lichaam kreeg hiermee als het ware een “reset”. Sindsdien eet ik gezonder. Ik bruis van energie en beetje bij beetje verlies ik gewicht.

Ondertussen stapte ik af van de obsessie om een “ideaal” gewicht te behalen, of toch wat anderen als ideaal vooropstellen. Mijn focus ligt nu volledig op “gezonde” voeding die me energie geeft en waardoor ik stilaan naar een “gezond gewicht” evolueer. Ik stapte af van het idee dat dit snel moet gaan en enkel bereikbaar is door vele ontberingen en afzien.

Een nieuwe wereld

Mijn lichaam krijgt nu wat het nodig heeft en daardoor voel ik niet meer die nood om me te vullen met zoetigheden en junkfood. Door een aantal kleine aanpassingen is dit goed vol te houden en leef ik niet met het idee dat ik “op dieet” ben. Genieten van lekker eten doe ik nog steeds, misschien zelf meer dan vroeger.

Ik probeer zoveel als mogelijk te bewegen op een manier die haalbaar Isen waarbij ik zorg dat er voldoende rustperiodes inplant zijn om een positieve mindset te behouden.

Een nieuwe wereld heeft zich voor mij geopend. Een wereld die naar mij lacht. Ik vond het goede gevoel waar ik zo lang naar zocht terug en koester dit meer dan ooit. Hoe ik me nu voel, is zoveel beter dan vroeger. Graag help ik iedereen die ook nood heeft aan het kostbare geschenk van een gezonde geest in een gezond lichaam!

Interesse?

Wil je de stap zetten naar een gezonder leven? Ik help je graag op weg!
Contacteer mij voor meer informatie.

contact