preloader

Mijn beste wensen voor een gezond en gelukkig 2021!

1 januari is dé dag dat we goede voornemens maken. Helaas blijft er meestal na een paar weken niet veel meer over van deze intenties en hervallen we in onze oude gewoonten. Wie heeft nog nooit ervaren dat hij of zij steeds op 1 januari weer dezelfde voornemens uitspreekt voor zichzelf?

Vaak komt dit omdat het voornemen veel te ver van ons gewone dagelijkse leven verwijderd is zodat het niet gemakkelijk in te plannen valt in onze drukke agenda. Daardoor wordt dit niet de haalbare, duurzame aanpassing die we toch zo graag willen bereiken.

Gelukkig zijn we niet gedoemd om altijd te blijven vastzitten in ons oude vertrouwde stramien dat we oh zo graag willen veranderen. We komen al veel verder als we steeds weer opnieuw kleine stapjes nemen. Veel van deze kleine stapjes zorgen voor grote aanpassingen op lange termijn zodat we beetje bij beetje dichter komen bij een gezonder leven.

Als we elke week of elke maand op deze manier een stapje in de goede richting zetten, zou je ervan versteld staan hoe ver de sprong is die je op het einde van het jaar bereikt hebt.

Ik wens iedereen dan ook veel kleine stapjes en een grotere sprong toe in dit nieuwe jaar!